En riktig färgsprakande, välsmakande explosion att sätta tänderna i.
Laktosfri och äggfri.
Ingredienser
Instruktioner
Apelsinmarinerad tofu:
Skär tofun i skivor och lägg ner i en plastpåse. Blanda ihop apelsinskal, apelsinsaft, vitlöksklyftor, agavesirap, olivolja och sojasås i en skål. Häll ner i plastpåsen och blanda väl. Låt marinera i minst 30 minuter, men helst i några timmar.
Quinoapanering:
Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och sprid ut quinoan på torra kökshanddukar. Låt rinna av ytterligare. Lägg quinoan på en tallrik. Vispa ihop vetemjöl, vatten , salt och peppar i en djup tallrik. Vänd tofun först i vetejmölsmeten och sedan i quinoan. Du kommer att behöva trycka fast quinoan med händerna så att den verkligen fastnar. Stek tofun i generöst med olja tills den blir gyllenbrun.
Linssallad med polkabetor:
Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Blanda ihop med salladslök, polkabetor, rädisor, paprika, morötter, sköljda kikärter och babyspenat i en stor skål. Vispa ihop olivolja, citronsaft, sirap, salt och peppar i en skål. Vänd ner i sallad.
Äppeldressing:
Rör ihop alla ingredienser i en skål.
Servera den frasiga quinoatofun tillsammans med linssallad eller äppeldressing.