Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quinoatofu med linssallad och äppeldressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig färgsprakande, välsmakande explosion att sätta tänderna i. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Apelsinmarinerad tofu: Skär tofun i skivor och lägg ner i en plastpåse. Blanda ihop apelsinskal, apelsinsaft, vitlöksklyftor, agavesirap, olivolja och sojasås i en skål. Häll ner i plastpåsen och blanda väl. Låt marinera i minst 30 minuter, men helst i några timmar.
  2. Quinoapanering: Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och sprid ut quinoan på torra kökshanddukar. Låt rinna av ytterligare. Lägg quinoan på en tallrik. Vispa ihop vetemjöl, vatten , salt och peppar i en djup tallrik. Vänd tofun först i vetejmölsmeten och sedan i quinoan. Du kommer att behöva trycka fast quinoan med händerna så att den verkligen fastnar. Stek tofun i generöst med olja tills den blir gyllenbrun.
  3. Linssallad med polkabetor: Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Blanda ihop med salladslök, polkabetor, rädisor, paprika, morötter, sköljda kikärter och babyspenat i en stor skål. Vispa ihop olivolja, citronsaft, sirap, salt och peppar i en skål. Vänd ner i sallad.
  4. Äppeldressing: Rör ihop alla ingredienser i en skål.
  5. Servera den frasiga quinoatofun tillsammans med linssallad eller äppeldressing.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.