Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka med havregryn

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Saftig, helt oemotståndlig kaka med en klick krämig smetana.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skiva rabarbern. Rosta havregrynen i en torr, varm stekpanna. Ta upp dem och fräs rabarbern lätt i smör.
  3. Rör ner 1½ dl havregryn, honung och kanel i pannan. Vispa ihop socker och ägg. Rör i flytande matfett och mjöl blandat med bakpulver.
  4. Smörj en bakform och strö i resten av havregrynen. Häll smeten i formen. Fördela rabarberblandningen över smeten.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kallna. Servera med en klick smetana.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.