Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj för latmaskar

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Knäckig och supergod, men väldigt enkel att göra och få ingredienser. Receptet passar också för äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en sockerkaksform med löstagbara kanter. Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med potatismjölet.
  2. Lägg rabarbern i formen. Det ska täcka botten. Blanda lika delar strösocker och idealmjöl i en skål. Strö blandningen över rabarbern i formen och skaka formen så det fördelas jämnt.
  3. Hyvla smör med en osthyvel och lägg ut det så det täcker hela formen.
  4. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills pajen fått färg, ca 35-45 min. Låt svalna något. Servera med vaniljsås och/eller vaniljglass.
  5. Rabarbern kan bytas ut mot finskurna äppelskivor. Då behövs inget potatismjöl, men blanda äpplena med 2 tsk kanel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.