- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Knäckig och supergod, men väldigt enkel att göra och få ingredienser. Receptet passar också för äpplen.
Instruktioner
- Smörj en sockerkaksform med löstagbara kanter.
Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med potatismjölet.
- Lägg rabarbern i formen. Det ska täcka botten.
Blanda lika delar strösocker och idealmjöl i en skål. Strö blandningen över rabarbern i formen och skaka formen så det fördelas jämnt.
- Hyvla smör med en osthyvel och lägg ut det så det täcker hela formen.
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills pajen fått färg, ca 35-45 min.
Låt svalna något.
Servera med vaniljsås och/eller vaniljglass.
- Rabarbern kan bytas ut mot finskurna äppelskivor. Då behövs inget potatismjöl, men blanda äpplena med 2 tsk kanel.
Publicerat den
23 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar