Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med romrussin

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Välj gärna blonda sultanrussin som extra smaksensation till pajen. Eftersom de ligger och drar i rom, så blir denna dessert inte så oskyldig som man kanske kan tro.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen. Lägg russinen i rommen. De bör få stå och dra åt sig smak cirka två timmar.
  2. Sätt ugnen på 225º. Skala rabarbern och skär den i små bitar.
  3. Smörj en ugnssäker form lätt. Lägg rabarberbitarna i formen.
  4. Blanda farinsocker och potatismjöl. Strö blandningen och romrussinen över rabarbern.
  5. Gör smuldegen. Finhacka nötkärnorna. Blanda dem med mjöl och farinsocker.
  6. Finfördela matfettet i mjölblandningen till en smulig deg. Strö smuldegen över rabarbern.
  7. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen cirka 25 minuter.
  8. Servera den avsvalnad med glass eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.