Välj gärna blonda sultanrussin som extra smaksensation till pajen. Eftersom de ligger och drar i rom, så blir denna dessert inte så oskyldig som man kanske kan tro.
Instruktioner
- Börja med fyllningen. Lägg russinen i rommen. De bör få stå och dra åt sig smak cirka två timmar.
- Sätt ugnen på 225º. Skala rabarbern och skär den i små bitar.
- Smörj en ugnssäker form lätt. Lägg rabarberbitarna i formen.
- Blanda farinsocker och potatismjöl. Strö blandningen och romrussinen över rabarbern.
- Gör smuldegen. Finhacka nötkärnorna. Blanda dem med mjöl och farinsocker.
- Finfördela matfettet i mjölblandningen till en smulig deg. Strö smuldegen över rabarbern.
- Grädda rabarberpajen mitt i ugnen cirka 25 minuter.
- Servera den avsvalnad med glass eller vispad grädde.
Publicerat den
9 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar