Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med smultäcke och vaniljkesella

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

GI

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Rör ihop med kesellan och sötningsmedlet. Låt stå och dra i kylskåp en timme.
  2. Värm ugnen till 225°.
  3. Blanda samman müsli, sojamjöl, dinkelmjöl och sötningsmedel. Hyvla ner smöret med osthyvel och nyp snabbt ihop till en smulig massa. Ställ kallt så länge.
  4. Ansa rabarberstjälkarna och skär dem i mindre bitar. Lägg bitarna i en rostfri kastrull tillsammans med sötningsmedlet. Droppa över några teskedar vatten, inte mer. Sätt på värmen under kastrullen och hetta upp långsamt. Låt rabarbern bli mjuk i sin egen vätska på låg värme och ta sedan av från värmen.
  5. Smörj en ugnssäker form och Lägg rabarbern i bottnen. Strö över kanel, smultäcke och sist nötter eller frön.
  6. Grädda pajen på nederst falsen i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och servera med vaniljkesella.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.