Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkdipp med majs och söt chili

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Serveras med pitabröd som doppas i röran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och dra försiktigt bort den mörka strängen. Klappa räkorna torra med hushållspapper och lägg dem i en skål. Häll över limesaften, täck bunken och ställ i kylskåp i 10 minuter.
  2. Koka majsen mjuk, ca 2-3 minuter. Häll av vattnet och lägg majsen i iskallt vatten. Låt rinna av och klappa majsen torr med hushållspapper.
  3. Kör räkor och limesaft i en matberedare och kör i korta intervall, tills räkorna är finhackade, men inte alltför smått. Lägg hacket i en skål och blanda i majs, limeskal, färskost, och gräslök. Tillsätt chilisåsen och blanda väl. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylskåp minst två timmar. Servera med pitabröd och ev extra skalade kokta räkor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.