Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Honungen kan uteslutas om man inte vill att brödet ska vara sött. Det här är ett snabbakat gott rågbröd, det går t o m bra att skära innan det har svalnat helt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm mjölken försiktigt till 37 grader. Rör ut jästen i en skål med mjölken.Tillsätt kryddorna och mjölet lite i taget, först rågmjölet och sedan vetemjölet.
  3. Arbeta degen kraftigt, så den blir blank och smidig. Rulla degen till en rund, fast rulle. Lägg den på en smord bakplåt och pensla med lite vatten.
  4. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme. Pensla igen med lite vatten. Grädda i 200 grader i ca 1 timme, tills brödet är guldbrunt och genomgräddat.
  5. Pensla brödet med lite vatten några gånger under gräddningen, samt när det tas ut ur ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.