- Serverar: 1 portioner
- Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut
Honungen kan uteslutas om man inte vill att brödet ska vara sött. Det här är ett snabbakat gott rågbröd, det går t o m bra att skära innan det har svalnat helt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Värm mjölken försiktigt till 37 grader. Rör ut jästen i en skål med mjölken.Tillsätt kryddorna och mjölet lite i taget, först rågmjölet och sedan vetemjölet.
- Arbeta degen kraftigt, så den blir blank och smidig. Rulla degen till en rund, fast rulle. Lägg den på en smord bakplåt och pensla med lite vatten.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme. Pensla igen med lite vatten. Grädda i 200 grader i ca 1 timme, tills brödet är guldbrunt och genomgräddat.
- Pensla brödet med lite vatten några gånger under gräddningen, samt när det tas ut ur ugnen.
Publicerat den
4 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar