En rejäl vegetarisk pizza som du toppar med knapriga valnötter, söt rödlök och smakrik prästost.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en plåt.
- Rör ihop allt till tomatsåsen.
Skala och skär löken i tunna skivor. Stek den i en panna med smör och olivolja i 2-3 minuter.
- Tillsätt salt, peppar och socker och låt sjuda under lock i 2-3 minuter och sedan utan lock i ytterligare ett par minuter.
- Ta upp degen på bakbordet. Knåda den till en rund bulle och kavla eller dra ut den till en pizza, ca 30 cm i diameter. Lägg över den på bakplåtspapper.
- Bred ut tomatsåsen på pizzan och fördela ut rödlöken.
Dela tomaterna i halvor och lägg ut dem. riv osten, strö den över pizzan och toppa med valnötter och färsk oregano.
- Lägg över pizzan på den heta plåten och grädda den i ca 15 minuter.
- Servera med sallad.
Publicerat den
5 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar