Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågpizza med karamelliserad lök och tomater

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

En rejäl vegetarisk pizza som du toppar med knapriga valnötter, söt rödlök och smakrik prästost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en plåt.
  2. Rör ihop allt till tomatsåsen. Skala och skär löken i tunna skivor. Stek den i en panna med smör och olivolja i 2-3 minuter.
  3. Tillsätt salt, peppar och socker och låt sjuda under lock i 2-3 minuter och sedan utan lock i ytterligare ett par minuter.
  4. Ta upp degen på bakbordet. Knåda den till en rund bulle och kavla eller dra ut den till en pizza, ca 30 cm i diameter. Lägg över den på bakplåtspapper.
  5. Bred ut tomatsåsen på pizzan och fördela ut rödlöken. Dela tomaterna i halvor och lägg ut dem. riv osten, strö den över pizzan och toppa med valnötter och färsk oregano.
  6. Lägg över pizzan på den heta plåten och grädda den i ca 15 minuter.
  7. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.