Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ragu på fläsklägg och rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett mellanting mellan soppa och gryta. Jag brukar laga ärtsoppa på fläsklägg men eftersom det är bara jag som äter det så fick jag komma på något annat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka fläskläggen i vatten, kryddor och gul lök skuren i klyftor tills köttet är riktigt mört. Det tar ca 1,5 timme. Lossa sedan köttet från benen. Skär bort svål och fett. Skär köttet i mindre bitar.
  2. Ansa och skär rotfrukterna i 2 cm stora tärningar. Koka rotfrukterna och vitlöken i 1,5 l vatten tills de är mjuka. Lägg i köttet och ta bort vitlöksklyftorna. Hetta upp och vänd ner smör och strimlad persilja.
  3. Servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.