Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rapsberry Cream Cheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Försvenskat amerikanskt recept. En riktigt mumsig cheesecake!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör smörkakorna till fina smulor i en matberedare och blanda smulorna med flytande margarin till en massa. Tryck ut massan i en springform med löstagbara kanter, 23 cm i diameter. Ställ formen i frysen medan du gör fyllningen.
  2. Blanda gelatinpulver och mjölk i en stor mugg och låt pulvret stå och svälla 1 min. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i en kastrull med kokande vatten. Rör om tills gelatinet är helt upplöst. Ställ åt sidan för att svalna lite.
  3. Vispa färskosten porös och smidig med elvisp i 3 min. Häll sakta i gelatinblandningen under fortsatt vispning. Rör i citronjuice och vaniljsocker. Tillsätt marshmallow fluffen och vispa så att blir väl blandat.
  4. Vispa grädden tills det bildas mjuka toppar. Tillsätt strösockret under fortsatt vispning tills topparna blir styva. Vänd ner grädden och de krossade hallonen i ostsmeten.
  5. Häll ostsmeten över den frysta kaksmulsbottnen och ställ in formen i kylen tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
  6. Vispa grädden till garneringen och spritsa rosetter runt kakans topp. Dekorera med hela hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.