Försvenskat amerikanskt recept. En riktigt mumsig cheesecake!
Instruktioner
- Kör smörkakorna till fina smulor i en matberedare och blanda smulorna med flytande margarin till en massa. Tryck ut massan i en springform med löstagbara kanter, 23 cm i diameter. Ställ formen i frysen medan du gör fyllningen.
- Blanda gelatinpulver och mjölk i en stor mugg och låt pulvret stå och svälla 1 min. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i en kastrull med kokande vatten. Rör om tills gelatinet är helt upplöst. Ställ åt sidan för att svalna lite.
- Vispa färskosten porös och smidig med elvisp i 3 min. Häll sakta i gelatinblandningen under fortsatt vispning. Rör i citronjuice och vaniljsocker. Tillsätt marshmallow fluffen och vispa så att blir väl blandat.
- Vispa grädden tills det bildas mjuka toppar. Tillsätt strösockret under fortsatt vispning tills topparna blir styva. Vänd ner grädden och de krossade hallonen i ostsmeten.
- Häll ostsmeten över den frysta kaksmulsbottnen och ställ in formen i kylen tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
- Vispa grädden till garneringen och spritsa rosetter runt kakans topp. Dekorera med hela hallon.
Publicerat den
29 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar