Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rårispaella med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Råriset ger denna matiga paella lite extra tuggmotstånd. Den är nyttigare än vanlig paella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka råriset enligt anvisning på förpackningen. Lägg kycklingdelarna i en ugnsform och pensla på chilisåsen, krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Ställ in i ugnen ca 25 minuter.
  2. Ta fram de frysta ärterna. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär tomaterna i mindre bitar.
  3. Fräs purjolök och vitlök i rapsolja i en stekpanna 2-3 minuter. Tillsätt paprikan och fräs tills den mjuknat. Tillsätt tomat, ärter och råris. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Servera med kycklingen och sweet chilisås vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.