Skiva zucchinin i 1-2 mm tjocka skivor och auberginen i ca 3 mm tjocka skivor. Sprid ut dem på den varsin bakplåt. Pensla ett tunnt lager olivolja ovanpå och låt de stå i ugnen tills de börjar få färg, vänd dem och sätt in i ugnen några minuter till.
Hacka löken fint och skiva paprikorna. Ha ner tillsammans med 3 msk olivolja i en gryta. Stek dem mjuka på låg värme i 10 minuter, låt de inte bli bruna. Pressa i vitlöken och häll över krossade tomater och tomatpurén. Höj värmen och låt det småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp 1/3 av tomatblandningen i en stor gryta.
Blanda persiljan och timjan och strö över 1 msk.
Lägg över hälften av zucchinin och auberginen.
Häll sedan ett nytt lager med tomatblandning, sedan örtblandning, zucchini aubergine och till sist ett lager med tomatblandning igen.
Toppa med de sista örterna.
Sätt på lock och låt stå på svag värme 10 minuter.
Höj värmen och låt stå 15 minuter till.
Fick samma min som gubben i filmen fick när jag åt denna.
Gurgelfranz16 februari 2009
God grönsaksröra, jag hade tyvärr ingen färsk timjan så det fick bli torkad. Jag har på känn att det skulle bli rätt stor skillnad om jag använder färsk....kanske en 4:a i betyg rent av....
Fick samma min som gubben i filmen fick när jag åt denna.
God grönsaksröra, jag hade tyvärr ingen färsk timjan så det fick bli torkad. Jag har på känn att det skulle bli rätt stor skillnad om jag använder färsk....kanske en 4:a i betyg rent av....