Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ratatouille med färska örter och ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kombinationen av grönsaker i den här röran - en klassiker i Frankrike - kan helt och hållet anpassas efter vad man har hemma i skafferiet. Använg receptet som grund.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär aubergine, squash, paprika och lök i kuber eller tärningar.
  2. Hetta upp olja i en stor stekgryta. Lägg i grönsakerna och stek på medelvärme i 10 minuter tills allt fått fin färg, rör om då och då. Finhacka vitlöken och häll ner i grytan. Låt koka i tio minuter. Rör om då och då.
  3. Tillsätt tomatpuré och hela tomater, grovt hackade kryddor, salt och peppar. Sjud under lock på svag värme i ungefär 30 - 40 minuter tills alla grönsakerna är mjuka och röran har tjocknat. Rör om då och då.
  4. Om röran blir för tjock så tillsätt lite vatten.
  5. Servera rykande varm!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.