Krispig, len och vacker är denna läckra sallad.
För att göra rätten ännu matigare är det bara att lägga till kokt quinoa, bulgur eller liknande.
Instruktioner
- Färgglad sallad:
Riv morötterna eller strimla fint. Hacka babyspenaten. Strimla gurka och paprika. Lägg upp alla grönsaker på ett fat, finast blir det om du lägger upp grönsakerna i rader likt en vacker regnbåge.
- Krispig tofu:
Skär tofun i tärningar och lägg ner i en skål. Blanda ner sojasås, sesamolja och limesaft. Låt marinera i minst 30 minuter, helst ett par timmar. Häll bort marinaden och blanda ner majsmjölet. Blanda runt så att tofun täcks helt. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek sedan tofun tills den blir gyllenbrun.
- Avokadosås:
Mosa avokadon i en skål. Enklast är att använda en gaffel. Rör ner limesaft, sesamolja och sojasås.
- Servera regnbågssalladen tillsammans med krispig tofu och avokadosås.
Publicerat den
1 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar