Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Regnbågssallad med krispig tofu och avokadosås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krispig, len och vacker är denna läckra sallad. För att göra rätten ännu matigare är det bara att lägga till kokt quinoa, bulgur eller liknande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Färgglad sallad: Riv morötterna eller strimla fint. Hacka babyspenaten. Strimla gurka och paprika. Lägg upp alla grönsaker på ett fat, finast blir det om du lägger upp grönsakerna i rader likt en vacker regnbåge.
  2. Krispig tofu: Skär tofun i tärningar och lägg ner i en skål. Blanda ner sojasås, sesamolja och limesaft. Låt marinera i minst 30 minuter, helst ett par timmar. Häll bort marinaden och blanda ner majsmjölet. Blanda runt så att tofun täcks helt. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek sedan tofun tills den blir gyllenbrun.
  3. Avokadosås: Mosa avokadon i en skål. Enklast är att använda en gaffel. Rör ner limesaft, sesamolja och sojasås.
  4. Servera regnbågssalladen tillsammans med krispig tofu och avokadosås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.