Variant till julbordet? Varför inte!
Revbensspjällen ska kokas riktigt möra innan de smörsteks och öses med glaze.
Instruktioner
- Räcker till 8 pers på buffé.
- Skala och hacka löken. Lägg revbenen i en gryta och häll på vattnet. Låt koka upp. Skumma väl. Tillsätt lök och kryddor. Låt koka under lock tills köttet är riktigt mört, ca 1 ½ timme.
- Ta upp köttet och låt det kallna.
Koka ihop spadet som revbenen kokat i tills 2 dl återstår.
Lägg alla ingredienserna, utom smöret, till glazen i en kastrull och låt det koka tills 2/3 återstår. Avsluta med att klicka i smöret.
- Halvera fikonen. Stek dem i smör ca 2 min på varje sida. Strö över sockret och låt det smälta ner.
- Skär revbenen i bitar och stek dem i smör i en stekpanna. Ös över glazen och servera dem med de karamelliserade fikonen.
Publicerat den
30 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar