Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Revbensspjäll med karamelliserade fikon

 
Skriv ut

Variant till julbordet? Varför inte! Revbensspjällen ska kokas riktigt möra innan de smörsteks och öses med glaze.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Räcker till 8 pers på buffé.
  2. Skala och hacka löken. Lägg revbenen i en gryta och häll på vattnet. Låt koka upp. Skumma väl. Tillsätt lök och kryddor. Låt koka under lock tills köttet är riktigt mört, ca 1 ½ timme.
  3. Ta upp köttet och låt det kallna. Koka ihop spadet som revbenen kokat i tills 2 dl återstår. Lägg alla ingredienserna, utom smöret, till glazen i en kastrull och låt det koka tills 2/3 återstår. Avsluta med att klicka i smöret.
  4. Halvera fikonen. Stek dem i smör ca 2 min på varje sida. Strö över sockret och låt det smälta ner.
  5. Skär revbenen i bitar och stek dem i smör i en stekpanna. Ös över glazen och servera dem med de karamelliserade fikonen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.