Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ricottasufflé med apelsinlikör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hemligheten i den här läckra sufflén är mjuka och krämiga savoiardikex, indränkta i apelsinlikör, som göms i mitten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör och mjöl noggrant. Hetta upp mjölk i en kastrull tills den nästan sjuder. Tillsätt smöret och vispa till en slät kräm. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggvitan.
  2. Skölj av och torka apelsinen och riv skalet fint. Separera äggulorna från vitorna. Vispa ricottaosten luftig och vispa ner äggulorna, 3 msk strösocker och apelsinskalet till en fluffig smet. Rör ner ricottasmeten i mjölken.
  3. Bryt kexen i bitar och lägg dem i en skål. Ringla över apelsinlikören. Smörj en suffléform som är 20 cm i diameter med en 7 cm hög kant med smör och pudra med socker.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna hårt tillsammans med lite salt, ca ½ krm. Vispa ner 3 msk socker, lite i taget. Vänd ner äggvitorna luftigt i ricotta- och mjölksmeten. Fyll formen till hälften med smet, lägg på kexen och täck med resten av smeten.
  5. Jämna till ytan och strö över resten av sockret. Sänk värmen till 180 grader och grädda 30 minuter tills den har höjt sig och är gyllene. Servera sufflén i formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.