Hemligheten i den här läckra sufflén är mjuka och krämiga savoiardikex, indränkta i apelsinlikör, som göms i mitten.
Instruktioner
- Blanda smör och mjöl noggrant. Hetta upp mjölk i en kastrull tills den nästan sjuder. Tillsätt smöret och vispa till en slät kräm. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggvitan.
- Skölj av och torka apelsinen och riv skalet fint. Separera äggulorna från vitorna. Vispa ricottaosten luftig och vispa ner äggulorna, 3 msk strösocker och apelsinskalet till en fluffig smet. Rör ner ricottasmeten i mjölken.
- Bryt kexen i bitar och lägg dem i en skål. Ringla över apelsinlikören. Smörj en suffléform som är 20 cm i diameter med en 7 cm hög kant med smör och pudra med socker.
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna hårt tillsammans med lite salt, ca ½ krm. Vispa ner 3 msk socker, lite i taget. Vänd ner äggvitorna luftigt i ricotta- och mjölksmeten. Fyll formen till hälften med smet, lägg på kexen och täck med resten av smeten.
- Jämna till ytan och strö över resten av sockret. Sänk värmen till 180 grader och grädda 30 minuter tills den har höjt sig och är gyllene. Servera sufflén i formen.
Publicerat den
29 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar