I Grekland nöjer man sig sällan med att koka riset rätt upp och ner, till en kött- eller fågelrätt. Där är det tradition att ge riset smak av många goda grönsaker och fina färgskiftningar i rött och grönt.
Instruktioner
- Skala och hacka löken fint. Fräs den i oljan i en tjockbottnad kastrull några minuter. Den ska bara gulna och bli genomskinlig.
- Skölj, rensa och finstrimla paprikorna. Låt strimlorna fräsa ytterligare i någon minut tillsammans med löken. Tillsätt riset och låt det puttra med ett par minuter under omrörning. Ta bort grytan från värmen.
- Skålla och skala tomaterna, hacka dem sedan grovt. Hacka även vitlöksklyftorna fint och lägg ner tomat- och vitlökshacket i grytan. Sätt tillbaka grytan på värmen, häll ner varm buljong och låt koka under lock över svag värme ca 20 minuter.
- Tillsätt gröna ärter strax innan serveringen och låt allt bli genomvarmt. Smaka ev av med lite peppar och servera direkt ur grytan eller slå upp riset i ett djupt fat.
Publicerat den
26 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar