Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris à la Grecque

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Grekland nöjer man sig sällan med att koka riset rätt upp och ner, till en kött- eller fågelrätt. Där är det tradition att ge riset smak av många goda grönsaker och fina färgskiftningar i rött och grönt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint. Fräs den i oljan i en tjockbottnad kastrull några minuter. Den ska bara gulna och bli genomskinlig.
  2. Skölj, rensa och finstrimla paprikorna. Låt strimlorna fräsa ytterligare i någon minut tillsammans med löken. Tillsätt riset och låt det puttra med ett par minuter under omrörning. Ta bort grytan från värmen.
  3. Skålla och skala tomaterna, hacka dem sedan grovt. Hacka även vitlöksklyftorna fint och lägg ner tomat- och vitlökshacket i grytan. Sätt tillbaka grytan på värmen, häll ner varm buljong och låt koka under lock över svag värme ca 20 minuter.
  4. Tillsätt gröna ärter strax innan serveringen och låt allt bli genomvarmt. Smaka ev av med lite peppar och servera direkt ur grytan eller slå upp riset i ett djupt fat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.