Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris à la Malta på råris

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En ris à la malta som får lite mer karaktär då den är gjord på råris. Att den blir en aningen nyttigare på samma gång gör inte saken sämre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj råriset i en sil. Stek råriset lätt ett par minuter i en rymlig kastrull på minst 2 l. Häll i vatten, mjölk och salt och koka upp riset. Sjud sedan på svag värme i 45-60 minuter till en smidig gröt. Rör ner socker och låt gröten svalna. Vispa grädden och blanda ner den i gröten.
  2. Servera med hallon som mixas med lite vaniljsocker och kardemumma

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.