Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Roast Beef and Yorkshire Pudding

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Min svärmor och svärfars traditionella rätt till söndagens lunch. Som vi alltid blev bjudna på...den engelska rostbiffen ska stekas med sin fettkant, den så kallade kappan, kvar. Då blir det ett saftigt och gott kött som inte behöver ösas under stekningen. Ofta gräddas Yorkshirepuddingen under stekgallret så att köttsaften kan droppa ner över puddingen och ge den extra smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Gnid in köttet med kryddorna och senapspulvret. Bryn det sedan runt om. Lägg det med fettet upp på ett galler i en liten ugnspanna.
  3. Stek köttet mitt i ugnen i 20 minuter. Om köttet saknar kappa, ös det då och stå med stekskyn som bildas. Täck köttet med aluminiumfolie och ställ det på nedersta falsen i ugnen. Höj värmen till 225°.
  4. Vispa samman smeten till puddingen. Den ska vara helt slät. Ös upp ½ dl steksky i en rund ugnsform.
  5. Häll smeten i formen. Grädda puddingen i ca 40 minuter eller tills den är pösig och gyllenbrun. Ugnsluckan ska inte öppnas förrän efter 30 minuter då köttet tas ut och får vila under resten av gräddningen.
  6. Häll stekskyn från köttet i en kastrull och vispa i mjölet. Späd med buljongen och låt såsen koka upp under omrörning.
  7. Skär köttet i skivor och dela puddingen i portionsbitar. Servera köttet och puddingen tillsammans med såsen och ärter eller bönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.