Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd älggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god gryta som passar till både vardag som helg. Servera den till potatis eller ris och naturligtvis en sallad till. Beräkna ca 175 g kött/pers.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i en gryta med smör. Sedan köttet fått en fin färg krydda med det tre kryddorna och tillsätt sedan äppelcidern.
  2. Låt puttra under lock på låg värme ca 45 min. Tillsätt grönsakerna och grädden. Red ev. av med lite maizena till önskad konsistens.
  3. Strax innan grytan serveras rör ner lingonen. De sista lägges som dekoration överst på grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.