Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd linssoppa serverad med hackad rödlök och tomat

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En lätt och GOD soppa som verkligen mättar. Åt den en gång på en restaurang i Melbourne och var tvungen att uppfinna den på mitt vis hemma eftersom jag fick abstinens utan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj linserna och koka upp dem i vattnet. Tillsätt buljong. Rör i början av uppkokningen eftersom linserna annars blir en klump på botten av grytan.
  2. Smaksätt med curry, riven ingefära och salt efter tycke och smak. Låt koka på svag värme tills linserna kokat sönder, tillsätt mer vatten om det behövs. Den ska vara som en rinnande gröt när den är färdig. Tillsätt matoljan och smaka av.
  3. Hacka tomater och rödlök i små tärningar och blanda i en skål. Denna salsa ställs fram på bordet så att var och en kan så mycket man vill ha till sin portion. Det ser trevligt ut på tallriken och ger en friskhet till soppan som är fantastisk.
  4. Servera med varmt bröd, förslagsvis pitabröd i 2-centimetersstrimlor som doppas i soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.