Låt gärna gräddfilen rinna av 2-3 timmar i ett kaffefilter så får den fastare konsistens.
Instruktioner
- Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills det lösts upp. Tillsätt olja, salt, socker och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg, 8-10 minuter.
- Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Grovriv mozzarellan och blanda med parmesanen. Halvera tomaterna. Repa bladen från rosmarinen. Sätt ugnen på 250 grader.
- Dela degen i 6 bitar och forma till runda bullar. Kavla ut till avlånga pizzor, ca ½ cm tjocka. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Fördela lök, ost, to0mater och rosmarin på pizzorna.
- Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Servera pizzorna med löjrom och gräddfil. Garnera med dill.
Publicerat den
12 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar