Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödlökspizza med rom och gräddfil

 
Skriv ut

Låt gärna gräddfilen rinna av 2-3 timmar i ett kaffefilter så får den fastare konsistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills det lösts upp. Tillsätt olja, salt, socker och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg, 8-10 minuter.
  2. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  3. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Grovriv mozzarellan och blanda med parmesanen. Halvera tomaterna. Repa bladen från rosmarinen. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Dela degen i 6 bitar och forma till runda bullar. Kavla ut till avlånga pizzor, ca ½ cm tjocka. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Fördela lök, ost, to0mater och rosmarin på pizzorna.
  5. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Servera pizzorna med löjrom och gräddfil. Garnera med dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.