Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinsbräserad griskind serverad med potatis- och persiljerotspuré

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Anorlunda men mycket god måltid för stora evenemang. Griskind kan du bara skaffa fram hos slaktarn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och grovhacka lök, morot och rotselleri. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull. Stek griskinderna i en stekpanna så de blir gyllenbruna. Lägg kinderna i kastrullen med grönsaker. Tillsätt tomatpurén, rött vin och kalvfond. Låt alltsammans sjuda på svag värme tills fonden har reducerats till hälften. Ta upp kinderna och lägg upp på fat.
  2. Sila fonden i en annan kastrull, red av med lite maizenamjöl, tillsätt socker, smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Vispa ner en matsked smör innan servering.
  3. Servera de bräserade griskinderna med potatis- och persiljerotspuré, smålök och stekt fläsk och rödvinsåsen.
  4. Potatis- och persiljerotspurén: Skala potatisen och persiljerötterna och skär i mindre bitar. Lägg alltihop i kokande vatten och låt koka tills potatisen är mjuk. Häll av potatisvattnet och låt potatis och persiljerot ånga av. Pressa potatisen genom en purépress, tillsätt matfettet och den varma mjölken och grädden. Vispa kraftigt och smaka av purén med salt och peppar.
  5. Skala löken och stek den gyllenbrun i smör. Strimla fläsket och knaperstek det, blanda med den stekta löken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.