Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Överraskande enkelgjord och god sås.

Ingredienser

Instruktioner

Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken ca 3 min utan att den tar färg. Rör ner sockret och låt det smälta ca 1 min. Tillsätt vin, vatten, vinäger och kalvfond och låt såsen koka utan lock tills lite mindre än hälften återstår. Det tar ca 60 min. Om såsen är för tunn kan den redas med lite Maizena redning Rör ner smör strax före servering. Om slät sås önskas, sila såsen och hetta upp den på nytt i ny kastrull och rör ner smöret strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.