Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinssås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En smakrik sås som passar jättebra till alla typer av kött. Servera med tex potatisgratäng eller ugnsrostade rotgrönsaker. Denna såsen kan lagas flera dagar i förväg, det går även bra att frysa den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken och moroten grovt. Låt hacket puttra mjukt och glansigt i 50 g smör i en kastrull. Peppra och tillsätt vitlök. (Salt behövs ej) tillsätt tomatpuré och pudra över mjölet. Rör om. Späd lite i taget med rödvin och buljong under kraftig vispning. Låt koka upp mellan spädningarna.
  2. Sila ner såsen genom durkslag i en kastrull. Pressa med sked ur all sås ur grönsakerna. Låt såsen koka några minuter under vispning. Smaka av med soja, salladskrydda och gelé. Tilsätt 3 msk smör. koka upp. Konsistensen ska vara simmig och smaken kraftig.
  3. Kan tillagas flera dagar i förväg och förvaras i kylskåp. Kan även frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.