Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökig auberginedipp med granatäpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut av en röra med smak av medelhavet. Passar finfint till det grillade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grilla auberginerna i ugn med grillfunktion. Det går också bra att använda en grill. Grilla runtom i 10-12 minuter.
  2. Lägg innanmätet i en mixer och släng skalen. Mixa till en grynig puré. Skala och pressa vitlöken. Lägg i vitlök, citronsaft, salt, tahini och granatäppelsirap (om man vill). Smaka av och salta mer om det behövs, eller pressa i mer citron.
  3. Ringla granatäppelkärnor över röran och garnera med hackad mynta eller bladpersilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.