Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökt lax- och sparrissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Gott som en liten förrätt (eller som huvudrätt till 2-3 pers)

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att koka sparrisen i saltat vatten i 8-10 min. Skölj den genast i kallt vatten och dela den i bitar. Skölj salladen och låt den rinna av. Strimla den kallrökta laxen i tunna bitar eller dela den varmrökta. Strimla purjolöken. Lägg upp sallad, purjolök, lax och sparris i cocktailglas (eller på fat som huvudrätt). Mixa olja, vinäger, honung, dill och persilja till en grön dressing. Droppa över salladen vid servering. Salta och peppra. Dekorera med dill och gräslök. Jag brukar servera limeskivor eller - klyftor och rostat bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.