Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosa marängtårta med Cultura Dofilus vanilj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Så god och nyttig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker, majsstärkelse och salt. Tillsätt sockerblandningen i äggvitorna, lite i taget under ständig vispning tills smeten är fast och glansig.
  3. Rör ner citronskal, citronsaft och karamellfärg. Bred ut smeten ca 20 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Sänk värmen till 150° och grädda i mitten av ugnen ca 1 ½ timme.
  5. Låt den därefter kallna. Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av, gärna i kylskåpet, tills cirka hälften återstår, 1 – 1 ½ timme.
  6. Bred ut yoghurten på marängbotten och lägg på bären. Garnera ev. med ätbara blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.