Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosépepparpasta med ärtskott och solroskärnor

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Rosépeppar är en smak att älska eller att hata. Stickig och söt, med en parfymerad ton. Här blir den helt underbar och är särskilt matchad med något fylligt och nötigt, som de rostade solroskärnorna. Laktosfri. Gör glutenfri genom att ta glutenfri pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp pastavatten och lägg ner pastan och koka enligt anvisning på förpackningen. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna. De är klara när det börjar lukta nötigt och varmt och färgen blivit gyllenbrun. Riv citronskalet fint. Mortla eller mal pepparn.
  2. Rädda undan 1 dl av pastavattnet innan du häller av pastan. Meda pastan vilar i durkslaget, häll olivolja i grytan. Fyll på med peppar, solroskärnor, ärtskott och rivet citronskal. Häll i pastan och pastavattnet. Rör runt till dess att ärtskotten mjuknat och smakerna absorberats. Smaka av med citronsaft och eventuellt mer peppar och salt.
  3. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.