Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarinkryddad kotlettrad

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 18 minuter
Skriv ut

Hel kotlettrad kan man ofta köpa på extrapris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt rosmarin tillsammans med en tsk salt i mortel. Gnid kött och bensida med kryddblandningen och späcka köttet med nejlikor.
  2. Lägg köttet i ugnsfast form i ugn, 175 grader. Stek kotlettraden i 1-1½ timme.
  3. Klyv bakpotatisarna på längden, pensla med olja och strö över lite salt och rosmarin. Potatisen kan med fördel läggas runt köttet de sista 40 minuterna.
  4. Ta loss selleristjälkarna, skölj dem väl och koka dem i lättsaltat vatten. Låt dem bli knappt mjuka, spola av och lägg dem i ugnsfast form, späd med ca 2 dl kycklingbuljong.
  5. Stek i ugn (175 grader) ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.