Ljuvlig rosmarinstekt filé med god potatiskaka. Det smarriga smöret till köttbiten är pricken över i.
Servera helst smöret rumsvarmt så att smaken kommer till sin rätt.
Instruktioner
- Banka ut köttbitarna tills de är ca 1½ cm tjocka. Salta och peppra. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Vänd köttet i marinaden och ställ svalt.
- Vispa upp smöret med en elvisp, ca 1 minut. Blanda i citrusskal och vitlök. Salta och peppra. Spritsa smöret eller rulla det till en rulle i fuktat smörpapper. Låt stelna i kylskåp.
- Skala och skär potatisen i tunna skivor. Stek skivorna i olja i en stor stekpanna ca 5 minuter, vänd då och då. Blanda i grädden och krydda.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg potatisen i en ugnsform i två lager med parmesanost emellan och efterstek i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.
- Stek köttet 2-3 minuter på varje sida. Stek tomaten, skuren i 2 cm tjocka skivor, ca 1 minut på varje sida.
- Toppa köttet med aromsmöret och servera med potatiskakan och tomaten.
Publicerat den
5 juni 2017
Liknande recept
Skriv kommentar