Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarinstekt fläskfilé med aromsmör och potatiskaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvlig rosmarinstekt filé med god potatiskaka. Det smarriga smöret till köttbiten är pricken över i. Servera helst smöret rumsvarmt så att smaken kommer till sin rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Banka ut köttbitarna tills de är ca 1½ cm tjocka. Salta och peppra. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Vänd köttet i marinaden och ställ svalt.
  2. Vispa upp smöret med en elvisp, ca 1 minut. Blanda i citrusskal och vitlök. Salta och peppra. Spritsa smöret eller rulla det till en rulle i fuktat smörpapper. Låt stelna i kylskåp.
  3. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Stek skivorna i olja i en stor stekpanna ca 5 minuter, vänd då och då. Blanda i grädden och krydda.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Lägg potatisen i en ugnsform i två lager med parmesanost emellan och efterstek i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  6. Stek köttet 2-3 minuter på varje sida. Stek tomaten, skuren i 2 cm tjocka skivor, ca 1 minut på varje sida.
  7. Toppa köttet med aromsmöret och servera med potatiskakan och tomaten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.