Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad mandelpotatis i ört-&vitlöksolja

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Du kan förbereda allt i förväg och sedan bara sätta in potatisen i ugnen en knapp timme innan gästerna kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skiva potatisen.OBS! Skalet ska vara kvar.Lägg i en ugnssäker form.
  2. Blanda rosmarin och persilja med olivolja.Vänd ner den i den finhackade vitlöken.Häll oljan över potatisen och vänd runt några gånger.Stek mitt i 200* varm ugn i ca 40 minuter eller tills potatisen är mjuk och har fått fin färg.
  3. Skölj och torka tomaterna under tiden.Dela cocktailtomaterna men låt de fina små vinbärstomaterna vara hela.Skala och skiva rödlöken tunt.Tillsätt tomaterna, löken och de svarta oliverna till potatisen när ca 8 minuter av stektiden återstår.
  4. Garnera med färsk rosmarin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.