Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad oxfilé med potatis- och olivtårta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig god bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Vispa ägg och grädde, blanda ner osten. Klä insidan av en rund form med aluminiumfolie. Smöra formen.
  3. Skala och skiva potatisen tunt. Dela oliverna. Varva potatis, vitlök, oliver, salt, peppar, timjan och äggblandningen i ett tätt lager.
  4. Ställ formen i ugnen i en långpanna till hälften fylld med hett vatten. Grädda potatistårtan i ca 1 ½ timme eller tills den känns mjuk.
  5. Koka haricots verts i 1 min i lättsaltat vatten. Häll i ett durkslag och spola med kallt vatten. Stek löken i smör tills den börjar bli genomskinlig. Lägg i haricots vert och slå över vinäger. Salta och peppra.
  6. Stek oxfilén i smör i en stekpanna några minuter på varje sida, salta och peppra.
  7. Servera oxfilén med haricots verts, potatistårtan och en klick crème fraiche feta-oliv.
  8. Tips: För att få en snygg köttbit, blid gärna upp den med ett bomullssnöre när du steker den.
  9. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.