Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostbiff á la Esterhazy

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fantastiskt god gryta, perfekt höstmat. Rekommenderas varmt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva eller strimla grönsakerna och hacka löken. Bulta köttskivorna, salta och peppra. Doppa dem i mjöl, skaka av och låt ligga i 10 min.
  2. Hetta upp fettet och stek skivorna hastigt 1/2 minut per sida så att de får färg. Lägg köttskivorna i en (eldfast form eller) tjockbottnad kastrull.
  3. Bryn löken i fettet tills den blir glansig. Strö över paprikapulver och rör om. Tillsätt 1 msk vatten eller buljong och sjud i 1-3 min under lock på svag värme.
  4. Höj värmen, tillsätt grönsakerna, 1/2 msk mjöl och 4 hela svartpepparkorn och fräs under omrörning 1/2-1 minut. Tillsätt 3 dl vatten eller buljong och lagerbladet och låt blandningen koka upp ordentligt.
  5. Häll blandningen över köttet, tillsätt mejram och schalottenlökarna. Täck över väl och låt det koka i 1-1,5 timme tills köttet är mört.
  6. Ta upp köttet, lägg det på ett fat som hålls varmt. Ta upp hälften av grönsakerna och lägg dem över köttet.
  7. Passera/mixa resten av grönsakerna och vätskan i en kastrull. Koka upp.
  8. Gör en jämn blandning av grädde, mjöl och gräddfil. Rör ner det i såsen. Lägg i smöret och låt såsen puttra på svag värme under omrörning tills den blir tjock. Smaka av med salt.
  9. Häll såsen över köttet och servera med tex tagliatelle eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.