Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jätttegod rotfruktsgratäng, passar till biffar med soltorkade tomater.

Ingredienser

Instruktioner

Skär ner alla rotfrukterna i små tunna strimlor eller skivor, strimla purjolöken. Koka upp mjölken och grädden i en kastrull, tillsätt purjolöken och kryddorna. När detta kokat upp tillsätts rotfrukterna och låt detta koka på medelstark värme med lock. Smaka av så den har rätt sälta. Koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 35-40 min. Häll ner innehållet i ugnssäker form, slå över osten och gratinera i ugnen 225 grader tills osten fått färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.