Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgratäng med roquefort

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lager av rotfrukter med en krämig roquefortsås kröns med pinjenötter och blir en lyxig rätt för alla tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form som rymmer cirka 1½ liter med margarin.
  2. Blanda roquefortost, ricotta och mjölk i en skål. Blanda väl till en jämn och slät sås.
  3. Lägg ett lager potatis i botten på formen, lägg på ett lager palsternacka och strö över riven morot. Skeda över lite ostsås och bred ut den över. Fortsätt på samma sätt med resten av ingredienserna. Avsluta med ostsås.
  4. Strö över den rivna osten och pinjenötter i ett jämnt lager. Täck över med aluminiumfolie och baka i ugnen 50 minuter. Ta av foliet och baka ytterligare 10 minuter tills pinjenötterna är gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.