Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktspytt med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En variant på vanlig pytt i panna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatis, kålrot och morötter i tärningar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk olivolja och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 min.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Blanda ner purjon i rotfrukterna och låt gå klart i ugnen ytterligare ca 10 min.
  3. Skär under tiden kycklingfiléerna i tärningar och stek i 1 msk olivolja i en stekpanna under omrörning, 5 min, kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Krydda med 1 tsk salt och 1-2 krm peppar. Blanda kycklingen med rotfrukterna.
  4. Servera pytten med bröd, rödbetor och gärna saltgurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.