- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En variant på vanlig pytt i panna
Instruktioner
- Skala och skär potatis, kålrot och morötter i tärningar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk olivolja och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 min.
- Skölj, ansa och strimla purjolöken. Blanda ner purjon i rotfrukterna och låt gå klart i ugnen ytterligare ca 10 min.
- Skär under tiden kycklingfiléerna i tärningar och stek i 1 msk olivolja i en stekpanna under omrörning, 5 min, kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Krydda med 1 tsk salt och 1-2 krm peppar. Blanda kycklingen med rotfrukterna.
- Servera pytten med bröd, rödbetor och gärna saltgurka.
Publicerat den
20 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar