Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktssallad med kalkon och chunkypesto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt lastad med en massa fiberrika rotfrukter. Gott, nyttigt och underbart! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med peston. Mortla den grovt hackade basilikan med de rostade pinjenötterna och den finhackade vitlöksklyftan. Tillsätt olivoljan och den finrivna parmesanosten. Vill du ha en slät pesto så mixa ihop. Man kan också byta lite av oljan mot vatten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Rostade rotfrukter: Skala rotfrukterna och skär i bitar. Sprid ut på en plåt. Ringla över olja. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rotfrukterna ska ha lite knaprighet kvar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kalkonbröstet på båda sidor. Salta och peppra. Stek klart i ugnen med rotfrukterna till en innertemperatur på 70 grader. Låt vila 1 minut och skiva kalkonbröstet sedan.
  5. Vänd ihop rotfrukterna med tomater, lök och sallad på ett serveringsfat. Lägg på kalkonskivorna. Tunna ut peston med vatten eller olivolja och ringla över vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.