Jättegod och lätt att variera!
Instruktioner
- Ugn: 225 grader
Skala och skölj kålrot och morötter.
Skär i tunna skivor.
Koka upp vatten och salt i en kastrull.
Lägg i kålrot och morötter.
Koka på svag värme i 15 minuter under lock.
Skala och skiva potatisen, skölj och skiva purjon.
Lägg i potatis och purjo och låt allt koka ytterligare 5-10 minuter.
Häll av vattnet.
Lägg hälften av grönsakerna i en ugnsfast form.
Strö på hälften av osten.
Lägg på resten av grönsakerna, krydda med svartpeppar och toppa med resten av osten.
Häll på mjölk och grädde.
Gratinera mitt i ugnen till osten smält och fått fin färg, ca 20 minuter.
- Servera med ex. kassler eller fläskkorv.
Publicerat den
26 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod var bara förnamnet, supertoppen var efternamnet, gottigotti, 5 poäng naturligtvis.