Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotsaksgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Jättegod och lätt att variera!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225 grader Skala och skölj kålrot och morötter. Skär i tunna skivor. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i kålrot och morötter. Koka på svag värme i 15 minuter under lock. Skala och skiva potatisen, skölj och skiva purjon. Lägg i potatis och purjo och låt allt koka ytterligare 5-10 minuter. Häll av vattnet. Lägg hälften av grönsakerna i en ugnsfast form. Strö på hälften av osten. Lägg på resten av grönsakerna, krydda med svartpeppar och toppa med resten av osten. Häll på mjölk och grädde. Gratinera mitt i ugnen till osten smält och fått fin färg, ca 20 minuter.
  2. Servera med ex. kassler eller fläskkorv.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 2 september 2009

    Jättegod var bara förnamnet, supertoppen var efternamnet, gottigotti, 5 poäng naturligtvis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.