Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotsakssoppa med kikärter och sidfläsk

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Rotsaker ger söt djup smak och fläsket är god sälta. Fräsch och nyttig soppa. Halva soppan mixas för att ge krämig konsistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs sidfläsk i en slatt olja på medelvärme tills krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Hacka lök (grovt) och vitlök och rosmarin (fint). Fräs i fläskfettet tills det får färg. Hacka palsternacka och rotselleri i små tärningar och fräs med i ett par minuter.
  3. Koka upp de avrunna kikärterna i vatten och låt rinna av igen. Blanda i grytan.
  4. Häll på kycklingfond så att det täcker. Lägg i de hela tomaterna. Sjud ca 15-20 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta upp ungefär hälften av soppan och kör slät i mixer. Blanda ner det mixade i resten av soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.