Rotsaker ger söt djup smak och fläsket är god sälta. Fräsch och nyttig soppa. Halva soppan mixas för att ge krämig konsistens.
Instruktioner
- Fräs sidfläsk i en slatt olja på medelvärme tills krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Hacka lök (grovt) och vitlök och rosmarin (fint). Fräs i fläskfettet tills det får färg.
Hacka palsternacka och rotselleri i små tärningar och fräs med i ett par minuter.
- Koka upp de avrunna kikärterna i vatten och låt rinna av igen. Blanda i grytan.
- Häll på kycklingfond så att det täcker. Lägg i de hela tomaterna. Sjud ca 15-20 minuter under lock.
Smaka av med salt och peppar.
- Ta upp ungefär hälften av soppan och kör slät i mixer. Blanda ner det mixade i resten av soppan.
Publicerat den
22 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar