Fyll lammsteken med vitlök, rosmarin och hackad ruccolasallad! Kryddorna sätter underbar smak på köttet som du sedan serverar med citronsås, potatis och krispiga grönsaker.
Instruktioner
- Ta bort nätet och vik upp lammsteken. Lägg hackad ruccola och rosmarin i mitten av köttet. Lägg steken i nätet igen. Lägg steken på ett ugnssäkert fat.
- Skala och skär två vitlöksklyftor i strimlor. Gör små hål i steken med vass kniv. Späcka steken med rosmarinkvistar och vitlök.
- Strö över salt och peppar och sätt in en köttermometer. Stek i ugnen tills köttermometern visar 70º om du vill ha köttet rosa. Ta vara på stekskyn som ska användas i såsen.
- Låt steken vila en liten stund inlindad i folie innan den skärs upp.
- Citronsås: Sila skyn från steken och späd med vatten och kalvfond så att det blir 3 dl. Häll den i en kastrull. Blanda grädde och mjöl och rör ner det i såsen. Låt såsen sjuda 3 min. Pressa i vitlök och smaka av med salt, peppar, citron och rosmarin.
- Servera steken med kokt potatis med lite hackad dill, citronsåsen och kokta sockerärter och rädisor.
Publicerat den
8 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar