Detta är en snabbvariant av den populära italienska desserten Tiramisù. Smaken är i stort sett densamma men bakelsen går mycket snabbare att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och 1½ dl socker vitt och pösigt.
- Blanda mjöl, 2 msk kakao och bakpulver och rör sedan ner det i äggsmeten. Häll till sist i kaffet.
- Lägg ett bakplåtspapper i en braspanna/ugnsform med höga kanter och häll i smeten.
- Grädda kakan 5-6 minuter. Blanda 1 msk kakao och 1 msk strösocker.
- Lägg ett bakplåtspapper på en tom yta och strö över kakao- och sockerblandningen.
- Stjälp upp kakan på papperet och dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på. Låt kakan svalna helt. Täck kakan med formen så att den inte torkar.
- Rör samman mascarpone, florsocker, vaniljsocker och amaretto. Blanda ner grädde och rör tills du får en krämig konsistens.
- Bred ut krämen över kakan och rulla från långsidan. Lägg den med skarven nedåt. Skär rullen i 10 bitar. Servera med en klick vispad grädde. Pudra gärna över lite kakao.
- Om du inte gillar kaffesmaken kan du byta ut kaffet mot ½ dl färskpressad apelsinsaft. Du kan även byta ut mascarponeosten mot philadelphiaost och amaretton mot en frisk citruslikör.
Publicerat den
8 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar