Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårtsbakelse Tiramisù

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Detta är en snabbvariant av den populära italienska desserten Tiramisù. Smaken är i stort sett densamma men bakelsen går mycket snabbare att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och 1½ dl socker vitt och pösigt.
  2. Blanda mjöl, 2 msk kakao och bakpulver och rör sedan ner det i äggsmeten. Häll till sist i kaffet.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en braspanna/ugnsform med höga kanter och häll i smeten.
  4. Grädda kakan 5-6 minuter. Blanda 1 msk kakao och 1 msk strösocker.
  5. Lägg ett bakplåtspapper på en tom yta och strö över kakao- och sockerblandningen.
  6. Stjälp upp kakan på papperet och dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på. Låt kakan svalna helt. Täck kakan med formen så att den inte torkar.
  7. Rör samman mascarpone, florsocker, vaniljsocker och amaretto. Blanda ner grädde och rör tills du får en krämig konsistens.
  8. Bred ut krämen över kakan och rulla från långsidan. Lägg den med skarven nedåt. Skär rullen i 10 bitar. Servera med en klick vispad grädde. Pudra gärna över lite kakao.
  9. Om du inte gillar kaffesmaken kan du byta ut kaffet mot ½ dl färskpressad apelsinsaft. Du kan även byta ut mascarponeosten mot philadelphiaost och amaretton mot en frisk citruslikör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.