Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Russin- korn- och aprikoskaka

 
Skriv ut

Kaka med bibliskt ursprung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka kornet med 3 dl vatten i 30 minuter. Sila av vattnet. Häll över aprikoser och russin med 3 dl kokande vatten och låt stå i 10 minuter.
  2. Tillsätt det till hälften kokta kornet, honung och kryddor. Blanda noga. Häll blandningen i en oljad kakform, klicka på smör och grädda i ugnen på 175°C i 40 minuter.
  3. Servera kakan varm eller kall med yoghurt.
  4. Om helgrynskorn eller kornkross används: förkoka kornet i 45 minuter och lägg till 4.5 dl äppeljuice till blandningen ovan och grädda i 1.5 timme. Servera med yoghurt om så önskas. På ett näringsrikt sätt tillfredsställer den här kakan behovet av sötsaker och den är också utmärkt som frukosträtt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.