Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffran- och kanelmunkar med russin- och blåbärsfyllning

 
Saffran- och kanelmunkar med russin- och blåbärsfyllning
Skriv ut

Julgott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg russinen i vatten över natten. Häll av och mixa dem med sylten.
  2. Blanda samtliga ingredienser till degen och arbeta den i ca 10 minuter, eller tills den är blank och smidig. Låt vila 5 minuter.
  3. Dela i 50 bitar och rulla dem runda. Låt jäsa till nästan dubbel storlek, mjölade under duk.
  4. Fritera i olja på 175 grader, några i taget. Välj en stor kastrull och fyll inte mer än till hälften med olja.
  5. Rulla de gyllene munkarna i kanelsockret och fyll med sylt från en spritspåse med tyll (spetsig pip som gör det enklare).
  6. Tips! Serveras varma med en iskall ”shot” gammaldags mjölk eller lös vaniljsås! Eller, serveras varma med ett glas iskall Blossa 08!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.