Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rustik bondsoppa.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lagga gärna soppan i förväg. Den rustika soppan kan förvandlas till elegant soppa på ett enkelt sätt: Mixa den färdiga soppan i matberedare och tillsätt en liten skvätt vitt vin och grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Skal morötter, rotselleri och potatis och skär dem i mindre bitar. Snitta, skölj och strimla purjolöken. Ansa och strimla endiven.Skala och kärna ur och skär äpplet i tunna skivor.
  2. Frös löken och morötterna mjuka i oljan ca 3 min utan att de tar färg. Tillsätt rotsellerin, purjolöken och endiven, smula ner buljongtärningarna och fräs ca 3 min under omrörning utan att det tar färg. Späd med hälften av vattnet, lägg i potatisen och äpplet och koka tills allt är mjukt, ca 25 min.
  3. Ta upp ca 1/4 del av grönsakerna och mosa dem med en gaffel. Rör det mosade tillbaka i soppan.Späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela soppan i soppskålar. Strö över persiljan. Servera med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.