Lagga gärna soppan i förväg. Den rustika soppan kan förvandlas till elegant soppa på ett enkelt sätt: Mixa den färdiga soppan i matberedare och tillsätt en liten skvätt vitt vin och grädde.
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Skal morötter, rotselleri och potatis och skär dem i mindre bitar. Snitta, skölj och strimla purjolöken. Ansa och strimla endiven.Skala och kärna ur och skär äpplet i tunna skivor.
- Frös löken och morötterna mjuka i oljan ca 3 min utan att de tar färg. Tillsätt rotsellerin, purjolöken och endiven, smula ner buljongtärningarna och fräs ca 3 min under omrörning utan att det tar färg. Späd med hälften av vattnet, lägg i potatisen och äpplet och koka tills allt är mjukt, ca 25 min.
- Ta upp ca 1/4 del av grönsakerna och mosa dem med en gaffel. Rör det mosade tillbaka i soppan.Späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela soppan i soppskålar. Strö över persiljan. Servera med bröd.
Publicerat den
28 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar