Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffran- och citronkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god mjuk kaka i jultider, eller annars också för den delen

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker, citronskal och saffran så det blir pösigt. Rör i citronsaft. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det. Smält smör i en kastrull och häll på vattnet. Blanda ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, som rymmer 2 l. Grädda i nedre halvan av ugnen 30-40 min. Känn med sticka att kakan är torr. Stjälp upp kakan på ett galler och låt den svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.