Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrans- och mandelkaka med apelsinfrosting

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En helt perfekt kaka i bråda adventstider. Jättegod, enkel att göra och ändå så härligt lyxig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 20 cm
  2. Rör mandelmassan och smöret poröst. Skilj gulor från vitor och rör ned en gula i taget. Blanda ner saffran
  3. Rör ned mjöl, blandat med bakpulver.
  4. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
  5. Till frostingen rörs osten med smöret. Blanda ner socker och sist apelsinskal. Bred frostingen över kakan när kakan kallnat helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.