Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbröd i form

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Visst kan man ha saffran även i matbröd. Mustigt och solgult lyser det upp fint på bordet. Morötter och pumpakärnor ger en extra touch på detta saftiga bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader och blanda i saffran. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, sirap, rumsvarmt smör och kryddor.
  2. Blanda i rivna morötter, pumpakärnor och mjöl. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa övertäckt 45 minuter.
  3. Dela degen i 2 bitar, en lite större och en mindre. Forma till 2 bullar. Lägg ner den större i en smord rund bakform, ca 28 cm i diameter och den mindre ovanpå. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.