Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbullar i långpanna med glasyr

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Saftiga och goda bullar som bakas i långpanna. Smidigt och väldigt enkelt. Uppskattat till glöggbjudningen och julfikat! Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att röra samman fyllningen och ställ den åt sidan.
  2. Stöt saffran och 1 tsk socker i en mortel. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt saffransblandningen och mjölk och låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke, gärna i en assistent. Tillsätt lite av degspadet och rör ut jästen.
  3. Tillsätt resten av degspadet och vispa ner fiberhusken. Låt blandningen stå och svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta samman degen i minst 10 minuter, detta är viktigt för degens konsistens. Låt degen jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tillsätt lite mer mjölmix om degen känns alltför kladdig - men var sparsam så att inte bullarna blir torra! Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut till 2 plattor. Bred ut fyllningen på plattorna och rulla ihop varje platta från långsidan. Skär 15 lika stora bitar per rulle och placera bullarna med snittytan uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt, 5 stycken i bredd. Låt bullarna jäsa övertäckta i 40 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda ca 10 minuter. Ta ut och låt bullarna svalna.
  7. Vispa äggvita och florsocker riktigt vitt med hjälp av en elvisp. Ringla glasyren över bullarna. Pudra med lite mer florsocker före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.