Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskaka med apelsin

 
Skriv ut

Saffranskaka med apelsin som ger en god julstämning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform.
  2. Stöt saffran med lite socker i en mortel. Vispa ägg coh socker pösigt. Tillsätt saffran och smör och vispa fluffigt.
  3. Skrubba apelsinen, riv skalet och pressa ur saften. Tillsätt detta tillsammans med mjölken.
  4. Blanda bakpulver och vetemjöl och vänd försiktigt ner detta i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 45 minuter. Känn med en sticka om den är klar.
  5. Låt kakan svalna lite innan du vänder upp den. Sikta över lite florsocker innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.